Allmän information

Allmän information


 

Städdagar

Föreningen anordnar städdagar två gånger per år, vår/höst.

All form av deltagande under städningen uppskattas.

 

Källsortering

Det är viktigt att alla sorterar så mycket som möjligt, då det finns ekonomiska vinster för föreningen i att källsortera.

Om det skulle vara fullt i något av kärlen bygg inte på hög. Detta får bara till följd att kärlen inte töms. Det finns en återvinningsstation på andra sidan lekplatsen om behovet skulle vara akut.

 

Porttelefon

Ny porttelefon installerades 2018.

 

Tvättlåskolvar

 Inga lappar får sättas i bokningstavlan till tvättstugan!
Vi har köpt in några nya låskolvar och kan också ta bort gamla som sitter kvar (där nycklar blivit borttappade). Varje lägenhet ska ha en låskolv med lägenhetens nummer på (inte något annat nummer). Du som behöver en ny, maila styrelsen.

 

Styrelsemöten

Protokoll kan läsas under sidan Boende. Lösenordet har alla medlemmar fått i sin brevlåda, eller begär det via mail på info@maria12.se.

 

Källsortering och sopor

Grovsopor, dvs stora grejer eller material som enligt folderna inte ska slängas i de vanliga sopbehållarna, får INTE ställas i (eller utanför) soprummet.

Sophämtarna vägrar då att baxa ut behållarna och det ser dessutom otrevligt ut. Var och en ansvarar för och kör till tippen med sina egna grovsopor.

 

Tvättstugan

Efter ditt tvättpass ska du torka av maskinerna, göra rent tvättmedelsfacken, sopa golvet och helst även torka det. Sopa gärna runt maskinerna (på upphöjningen) också, där samlas massor av tvättmedelspulver och textildamm.

Tvättkorgen bör parkeras mellan torkskåpet och tumlaren (för att inte göra märken på väggen).

 

Cyklar

Samtliga cyklar skall ställas i cykelställen på bakgården eller i cykelkällaren som finns en trappa ner på gården. Saknar ni nyckel till denna kontaktar ni styrelsen.

Det får absolut inte ställas cyklar i gångarna pga att det behöver vara fri väg vid brand och sophämtning!

 

Ingen vaktis

Vi äger huset tillsammans. Vi har ingen vaktmästare, även om styrelsen ställer upp och fixar både det ena och det andra. Har lampan i trappen pajat? Byt den (det finns extralampor i städrummet)! Ligger skräp utanför soptunnan? Stoppa i det i tunnan! För mycket löv i avloppsgallret på gården? Rensa den! Var och en får bidra med sitt helt enkelt. Större reparationer måste vi förstås köpa in utifrån - i så fall tar vi upp det till vidare åtgärd i styrelsen.

 

Städare

Vi har en städare som kommer en gång i månaden och städar trappor och tvättstuga.

 

Kontakt med styrelsen

Undrar du något - skriv ett mail eller lägg ett meddelande i brevlådan. Vi  i styrelsen hoppas i möjligaste mån få slippa telefonsamtal till våra hem med undantag för akuta händelser. Att maila är det bästa.

 

Föreningens ekonomiska förvaltare

Vår ekonomiska förvaltare är Riksbyggen. Kontaktperson hos Riksbyggen är Ulf Andersson, som nås genom kontakt med styrelsen.